Tuesday, June 30, 2009

Wakil Pengedar

Tenaga Minda, Tenaga Fizikal dan Sihat Dengan Khazanah Hutan Khatulistiwa : Madu Lebah Tualang Tulen

Perintah Allah makan Madu : Surah An Nahl :ayat 69‘Makanlah dari tiap-tiap(macam)buah-buahan dan tempuhlah jalan Tuhanmu yang telah dimudahkan(bagimu).Dari perut lebah itu keluar minuman(madu) yang bermacam-macam warnanya,di dalamnya terdapat ubat yang menyembuhkan bagi manusia.Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda(kebesaran Tuhan)bagi orang-orang yang memikirkan.’

Mencegah Lebih baik daripada mengubati

1. Cara Pengambilan Kesihatan:- 1@2 sudu madu diminum menggunakan sudu plastik atau tuang pada tapak tangan kemudian di sisip. Sebaiknya sebelum sarapan atau ketika perut kosong. Amalkan setiap pagi&malam. InsyaAllah mencegah & merawat segala penyakit.

2. Cara Pengambilan Khusus:- Penawar Batuk : minum 1@2 sudu, campur dgn perahan sebiji limau nipis bagi batuk serius

3. Masalah buasir: air ibu kunyit campur dengan madu

4.Tenaga batin:telur kuning ayam kampung campur dengan madu

5. Resdung: 2 sudu pagi & malam. 2-3 titik sapu di hidung & muka.

6. Diebetis / Kencing manis : Jus pegaga segar ( seikat boleh dapat 2 gelas) dicampur dengan Madu.

*Sumbangan kepada Madrasah Hafiz Anak Yatim.

Harga : Isipadu 225ml Harga: RM25
Isipadu 450ml Harga: RM50

Wakil Pengedar

Selangor, Sepang : Pn Rohani bt Jaafar; no. tel: 019-3727834

Selangor, Bandar Seri Putra : En Mohd Asyraf Bin Ishak; no. tel: 014-7118349

Negeri Sembilan, Nilai : En Mohd Asyraf Bin Ishak; no. tel: 014-7118349


Pulau Pinang : En Yusof Bin Mansor; no. tel: 019-4523176

Pulau Pinang, Bayan Lepas: En Mohd Yazid Bin Yusof; no. tel :0124951490

Johor : Johor Baru : Tn Hj Mazlan Ismail : 019-6210497

Wednesday, June 17, 2009

Perkembangan baru dalam usaha Kajian Perubatan menggunakan MADU LEBAH TUALANG

Berita Harian

Ketua Pengarah Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) Datuk Shariff Abdul Aziz (duduk,kanan) bersama Dekan Fakulti Patologis dan Pendidikan Perubahan Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia (USM) Kubang Kerian Prof Dr Nor Hayati Othman (tengah) menunjukkan madu Agromas keluaran Fama ketika sidang akhbar. Hasil kajian universiti mendapati madu lebah tualang boleh meningkatkan tahap imunisasi badan terhadap serangan sebarang penyakit.
Foto: Zahari Razak
USM Temui Khasiat Madu Lebah Untuk Rawat Luka Bernama, 6 Feb 2008 KHASIAT MADU…

KOTA BAHARU, 5 Feb (Bernama) -- Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini mengumumkan penemuan baru khasiat madu lebah yang didapati boleh mempercepatkan penyembuhan luka dan mengurangkan rasa sakit.

"Ini adalah penemuan awal dalam kajian oleh pensyarah USM terhadap khasiat madu lebah, khususnya Madu Tualang, setakat ini," kata Dekan Fakulti Patologis dan Pendidikan Perubahan USM Prof Nor Hayati Othman.
Beliau berkata USM dengan kerjasama Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (Fama) membuat 20 kajian terhadap Madu Tualang sehingga ini dan mendapati ia memberikan kesan positif kepada tubuh manusia.

Bercakap kepada pemberita selepas menyampaikan taklimat khas berhubung khasiat madu lebah, katanya madu lebah itu didapati mempunyai khasiat yang tinggi dan boleh menjadi penawar kepada pelbagai penyakit.

Beliau berkata antaranya termasuk berupaya melewatkan menopaus di kalangan wanita berusia, merawat penyakit diabetis, menguatkan tulang dan meningkatkan hormon di dalam badan wanita.

Nor Hayati berkata Fama akan menjadi pembekal madu tualang untuk kajian jangka panjang yang dibuat oleh USM, dan menurutnya untuk tahun ini pihaknya memerlukan 1,300 kilogram madu tualang bagi tujuan itu.

-- BERNAMA